GaGa
2024. szeptember 17., kedd Zsófia napja
árfolyam:
1 euro = 4.9743 RON
1 dollár = 371.8457 RON
100 forint = 0.0533 RON

eXcentric dance team(s) nemzetközi fesztivál Nagybányán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Nagybányai Városi Színház, az ATELIER 92 Kulturális Egyesület és a Kolozsvári NON Előadóművészeti Központ 2024. szeptember 29. és október 6. között rendezi meg Nagybányán az eXcentric dance team(s) nemzetközi fesztivál második kiadását.


Az esemény célja, hogy a meghívott előadásokon keresztül átfogó képet nyújtson a koreográfiai művészet helyzetéről és dinamikájáról szerte a világon, valamint létrehozzon egy táncszínházi és kortárs performansz epicentrumot, amely a fiatal generációk hangját képviseli.

Egy olyan korban, amikor az előadóművészetek folyamatosan átalakulnak, elengedhetetlen a nagybányai közönség számára az ilyen jellegű eseményekhez való hozzáférés, hogy erős, kortárs kulturális identitás alakuljon ki. Az eXcentric dance team(s) fesztivál célja, hogy hozzájáruljon ehhez, valamint elősegítse a művészi sokszínűség és a kulturális párbeszéd népszerűsítését a fesztiválon jelen lévő társulatok között. Az idei kiadásban meghívott művészek előadásai szerepelnek Franciaországból, Marokkóból, Magyarországról és Romániából, továbbá kollokviumok, könyvbemutatók, közönségtalálkozók, workshopok, filmvetítések és kiállítások is lesznek.

Jegyek online elérhetők a www.entertix.ro oldalon és a színház jegypénztárában. A fesztivál előadásaira a jegy ára 15 lej. Diákok és egyetemi hallgatók számára ingyenes a belépés, a rendelkezésre álló helyek függvényében.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága, Máramaros Megyei Tanács, Nagybánya Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa.

Az esemény programja itt érhető el

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


ff
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

JOGI NEM BANKI HITELT KERES? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli gyorskölcsönt nyújtó online (...)

GYORS ÉS SÜRGŐS HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

Loan Szüksége van kölcsönre vállalkozás indításához vagy személyes szükségleteinek sürgős (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
ff
banyavidek