rmdsz
2024. július 02., kedd Ottó napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Bezár egy népszerű kiskaput a YouTube, és ennek sokan nem fognak örülni

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Sokan VPN-t használnak a YouTube Prémiumra történő előfizetés során, így elhitetve a rendszerrel, hogy egy másik országban tartózkodnak – ahol olcsóbb a csomag. A jelek szerint a Google elkezdett leszámolni ezzel.


A Google már hónapok óta, különböző módszerekkel igyekszik leszámolni a reklámblokkolókkal a YouTube-on, legalábbis szeretné elérni, hogy a felhasználók ne használjanak ilyen kiegészítőket a YouTube-videók megtekintéséhez.

A cég azoknak, akik semmiképpen sem szeretnének reklámokat látni, a prémium előfizetési csomagot szokta ajánlani – ez a reklámmentesség mellett több extra funkciót (és a YouTube Musicot) is kínál.

Van azonban egy kiskapu erre is. A YouTube Premium ára eltér a világ különböző pontjain, esetenként drasztikusan: míg az Egyesült Államokban havi 14 dollár az előfizetési csomag, addig Ukrajnában, Törökországban, Indiában és még néhány helyen csupán körülbelül 3 dollárnak felel meg az ár.

Sokan így virtuális magánhálózat (VPN) segítségével elhitették a YouTube-bal, hogy ők az olcsóbb országok valamelyikében vannak, és így fizettek rá elő. Eddig. A Google ugyanis a jelek szerint felfigyelt a turpisságra, és elkezdett leszámolni vele. Erről szól több, a közösségi médiában terjedő bejegyzés is.

A YouTube nem kommentálta a dolgot, csupán annyit közölt a PCMaggal, hogy megkezdték azok előfizetéseinek a lemondását, akik valótlanul jelölték meg a tartózkodási helyüket.

Gizmodo felfigyelt egy új támogatási oldalra is, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes kikapcsolni a VPN-t, ha valaki hibát észlel az előfizetési folyamat során.

Úgy tűnik tehát, erre a lehetőségre is lecsapott a YouTube vasszigora, és már csak annyiért lehet előfizetni, mint amennyiért az adott országban kínálják a prémium csomagot. (Ez Romániában havi 26 lej.)

Forrás:  hvg.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Gyors és komoly hitel ajánlat Üdvözöljük, hölgyem és uram! Magánszemélyek vagyunk, akik kölcsönt kínálunk (...)

Gyors és komoly hitel ajánlat Üdvözöljük, hölgyem és uram! Magánszemélyek vagyunk, akik kölcsönt kínálunk (...)

Gyors és komoly hitel ajánlat Üdvözöljük, hölgyem és uram! Magánszemélyek vagyunk, akik kölcsönt kínálunk (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek